Popquiz

In het bargedeelte mag je berichten plaatsen die niet direct met schaken te maken hebben.

Moderators: Arnold, Jacco

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1478
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

20 maart is International Day Of Happiness. Deze dag gaat over zo veel meer dan alleen maar over blij zijn. Maar goede muziek kan zeker een belangrijke bijdrage leveren aan happiness. Voor ons dit maal 16 blije nummers.
Inzenden kan tot 20 maart 15:00 uur. Ik wens iedereen veel plezier en succes bij deze quiz.
John
Berichten: 1566
Lid geworden op: ma jan 31, 2005 23:03
Locatie: Zeist

Re: Popquiz

Bericht door John »

Pff moeilijk deze keer. Hopelijk geldt dat ook voor de rest...
Wish I didn't know now what I didn't know then
Gebruikersavatar
Peter Hoogakker
Berichten: 542
Lid geworden op: do sep 06, 2012 19:44

Re: Popquiz

Bericht door Peter Hoogakker »

Verzonden; wisten er wel wat.
Vaak geen idee van de titel, dus maar een educated guess gedaan.
You're gonna hear me roar
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1478
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Een anti-fascistisch nummer en een hymne voor het leven van Ace Of Base met een eerste couplet in het Latijn voordat de rest van het nummer in het Engels verder gaat: Happy Nation.
Ashanti Shequoiya Douglas, beter bekend als Ashanti, danste in de disney-musical Polly en in clubs voordat ze doorbrak in de R&B. Ze wist snel samenwerkingen te krijgen met grote rappers zoals hier met Ja Rule in het nummer Happy.
Een nummer dat door Allmusic werd uitgelicht als een significante track in de post-grunge. Ook in deze vrolijke quiz weer een nummer over het einde van een relatie My Happy Ending van Avril Lavigne.
Vervolgens het eerste compleet a-cappella nummer dat de nr 1 positie bereikte in de Billboard Hot 100: Don't Worry Be Happy van McFerrin, die alle geluiden in dit nummer zelf maakt.
Britney Spears was nog jong en liet zich overhalen om het nummer Born To Make You Happy op te nemen gericht op het tienerpubliek, al wilde ze zelf er meer een nummer van maken in de stijl van Sheryl Crow.
We zagen Dorothy Combs Morrisson als soliste van de Edwin Hawkins Singers bij het traditionele gospel-nummer Oh Happy Day.
Een one-hit wonder uit Ohio, de funk van de heren van Forecast bracht de single Happy Days (Hip Hip Hooray) voort.
Dario Raimondi en Alvaro Ugolini vormden samen met zangeressen Antonella Pepe, Angela Parisi en Ivana Spagna Fun Fun, hun eerste single Happy Station werd direct een grote hit. Live werden de nummers overigens gebracht door twee modellen en niet de zangeressen die de nummers echt ingezongen hebben.
Een nummer dan over genieten van je eigen depressie, oftewel Only Happy When It Rains van Garbage.
Jackpot was een Amsterdamse band die in de jaren 70 actief was. Met Is Everybody Happy bestormden ze zowel in Nederland als België de hitlijsten, in Belgié bereikten ze zelfs de nr. 1 positie.
Pietro Paolo Pelandi werd, met name in Italië, bekend als P. Lion. Internationaal scoorde hij twee hits, waaronder dit nummer Happy Children.
Het meest succesvolle nummer uit de Nederlandse top 40, die titel overnemend van Somebody That I Used To Know, dat is Happy van Pharell Williams
Shiny Happy People was zo'n vrolijk nummer dat Micheal Stipe het eigenlijk niet wilde opnemen met R.E.M en Katy Pierson (van de B-52's). Maar uiteindelijk speelde hij er zelfs mee in Sesamstraat, maar dan als Happy Furry Monsters.
Het eerste solonummer van Sita, voortkomend uit K-otic of eerder nog het Starmaker-klasje, was Happy. En dat werd direct maar een nummer 1 hit.
Een nummer over een onbeantwoorde, imaginaire liefde. Een nummer dat begon in een snoepwinkel. Bijzonder vrolijk klinkt het, deze evergreen van The Turtles, Happy Together.
Pete Townsend baseerde zich bij het schrijven van Happy Jack op een vreemde, niet al te intelligente jongeman die op de Engelse stranden speelde met de kinderen. Het nummer was toch wel een apart nummer voor The Who, maar ook een fijne hit.

Hoe Happy de fragmenten ook waren, de scores werden we minder happy van. Oftewel het bleek lastig. John wist 12 punten en daarmee de vierde plaats te halen, vlak achter @ankedesign met 13 punten. Dan is er een gaatje naar The Shark met punten op het zilver. Met 21 punten wisten Glenn & Mamadeiros de winst binnen te halen.
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1478
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Na de moeilijke happy-quiz nu dan meer weer eens een rondje hoge scores verwacht ik. Volgende week worden de oscars uitgereikt. Al jaren is er dan ook een prijs voor de beste filmmuziek. Dit keer dan ook 12 oud winnaars van deze prestigieuze oscar.

De quiz staat alhier!
Gebruikersavatar
Peter Hoogakker
Berichten: 542
Lid geworden op: do sep 06, 2012 19:44

Re: Popquiz

Bericht door Peter Hoogakker »

Zo, ingestuurd.
Goed te doen. Van mij had je de films ook wel mogen vragen :-)
You're gonna hear me roar
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1478
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Het is geen filmquiz;)

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

Ton
Berichten: 199
Lid geworden op: vr feb 18, 2005 16:41

Re: Popquiz

Bericht door Ton »

Gelukkig niet :)
John
Berichten: 1566
Lid geworden op: ma jan 31, 2005 23:03
Locatie: Zeist

Re: Popquiz

Bericht door John »

Redelijk makkelijk voor mij, veel oude shit. Wie vraag 10 goed heeft wint.
Wish I didn't know now what I didn't know then
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1478
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Speciaal vandaag extra lang de tijd om in te zenden. Tot 17 uur zeker hou ik de stembussen open. En deze quiz is te doen.. dus ook de andere clubgenoten worden uiteraard extra uitgedaagd om mee te spelen!
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1478
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Uitgebracht op 0:07 BST op 5 oktober 2012, James Bond Day. 50 jaar na Dr. No, dat is Skyfall van Adele.
Georgio Moroder schreef op verzoek nummers voor de soundtrack van Top Gun, een van die tracks was Take My Breath Away, met teksten van de mechanieker van zijn Ferrari. Het nummer werd eerst aan The Motels gegeven, maar uiteindelijk als eerste en nu ook bekendste opgenomen door Berlin.
Franke Previte was zanger van Franke And The Knockouts, die in 1981 een hitje hadden met Sweetheart, maar in 1986 op zoek waren naar een platendeal. Toen Franke werd gevraagd om nummer te schrijven voor een kleine film genaamd Dirty Dancing wilde hij dat eerst dan ook niet doen. Hij dacht bovendien dat het ging om een pornofilm. Maar de producent van de film was vasthoudend en uiteindelijk leverde het Franke twee wereldhits op als songwriter, Hungry Eyes opgenomen door Eric Carmen en dit (I've Had) The Time Of My Life opgenomen door Bill Medley & Jennifer Warnes
Toen Bruce Springsteen gevraagd werd om een track te schrijven voor de film Philadelphia gaf hij aan geïnteresseerd te zijn maar niet erg goed in filmmuziek. De demo voor Streets Of Philadelphia die hij enige tijd later opnam was echter meteen de blauwdruk van zijn grote hit.
In de film The Lion King wordt het nummer gezongen door Kristie Edwards, maar de versie van Elton John die te horen is tijdens de aftiteling werd de echte hit, Can You Feel The Love Tonight.
Naast acteerwerk in de film schreef Eminem ook een deel van de muziek voor de film 8 Miles. Het nummer Lose Yourself schreef hij tijdens een pauze in de opnames. De tafel waaraan hij het nummer schreef is te zien in de film en werd later verkocht voor $ 10.000,-.
Wederom Georgio Moroder-werk in Flashdance.. What A Feeling. Opgenomen door Irene Cara die ook een deel van de teksten voor haar rekening nam. Voor Irene Cara was het naast een wereldhit ook het nummer dat haar toegang tot de muziekwereld leek te ontnemen. Dit nadat ze een rechtzaak begon (en won) tegen haar label die haar de royalties voor dit nummer niet uitbetaalde. Ook na het winnen van de zaak was het nog niet klaar, omdat het label door de uitbetaling failliet ging.
Steve Ronson schreef met Almost een nummer met de progressie "G A B" en dat was voor hem voldoende om te claimen dat Lady Gaga en producer Mark Ronson gejat hadden uit zijn nummer. De wereldhit Shallow uit de film A Star Is Born,waarin het wordt uitgevoerd door Lady Gaga & Bradley Cooper leed er niet onder. Mark Ronson heeft voor zover bekend ook nooit een offciele claim ingediend.
Al is het nummer Say You, Say Me geschreven voor en uitgebracht rond de release van de film White Nights staat het niet op de soundtrack. Motown, het label van Lionel Richie, wilde niet dat het nummer uit zou komen op het album van een ander label (Atlantic dat de soundtrack uitgaf).
Op de sountrack van Alladin heet dit nummer nog Alladin's Theme, maar toen het als single werd uitgebracht door Paebo Bryson en Regina Belle was de titel A Whole New World.
Nog zo'n track met een juridisch staartje, want er was wat onduidelijkheid wie I Just Called To Say I Love You geschreven had, was dat de artiest zelf Stevie Wonder of toch zijn companen Lee Garret en Lloyd Chicate. De rechter sprak uiteindelijk uit dat de credits Stevie Wonder toebehoorden.
Alan Menken schreef al jaren nummers voor Disney-films, maar voor Pocahontas werkte hij voor het eerst samen met Alan Schwarz. BIj hij schrijven baseerde hij zich onder andere op een brief die van Chief Seattle naar het Amerikaanse congres zou zijn gestuurd. Deze brief bleek later nep te zijn. Maar dat had verder geen effect op de grote hit Colors Of The Wind die ze schreven, opgenomen door Vanessa Williams.

Zes mensen zonden hun antwoorden in;
Met 17 van de 24 punten wist @ankedesign de toch al respectabele laagste score te behalen. Goed voor een zesde plaats.
Vijfde met 18 punten werd Lienke. Vierde met 19.5 punten werd The Shark.
De top 3 dan stond erg dicht bij elkaar. Dat vertaalt zich in een gedeelde 2e plaats voor Martijn en John met 21 punten.
Maar de winnaar van deze ronde met 21.5 punten is Glenn Medeiros.
Van harte.
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1478
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

3 april is Good Deeds Day. Nu staan veel artiesten bekend om hun eigenzinnige gedrag, soms nogal egoïstisch, soms ook juist heel altruïstisch. Deze week kijken we naar 12 artiesten die elk op hun eigen manier goede daden verrichten. Herken titel en artiest, maar koppel aan de artiest ook de juiste goede daad.

Dit alles alhier.
Ton
Berichten: 199
Lid geworden op: vr feb 18, 2005 16:41

Re: Popquiz

Bericht door Ton »

Deze was weer behoorlijk lastig. Niet alleen de fragmenten, maar ik heb alle goede daden moeten gokken.
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1478
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Tja, vrij veel vanuit dit millenium, dat wordt vaak lastig gevonden hier. Volgende week weer veel meer oude(re) nummers.
Gebruikersavatar
Peter Hoogakker
Berichten: 542
Lid geworden op: do sep 06, 2012 19:44

Re: Popquiz

Bericht door Peter Hoogakker »

Tja, die goede doelen zullen voor de meeste wel een gok zijn. Hier en daar een educated guess, maar toch.
Verder kon ik op veel titels niet komen..
You're gonna hear me roar
Plaats reactie