Popquiz

In het bargedeelte mag je berichten plaatsen die niet direct met schaken te maken hebben.

Moderators: Arnold, Jacco

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1485
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Soms helpt een korte reminder. Nog tot 15 uur de tijd om in te zenden.
Luister, speel mee en wie weet vind je zelfs wel de drie nummers die je gaat inzenden voor de Top 100.
Gebruikersavatar
HenkDizz
Berichten: 4390
Lid geworden op: ma sep 05, 2011 01:17
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door HenkDizz »

Nummer 11 was de aanleiding om in te zenden, Jaap Een van de weinigen die ik ken.
“Chess is a matter of delicate judgement, knowing when to punch and how to duck.” Bobby Fischer
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1485
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Je onderschat jezelf Henk!
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1485
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

De hoogste tijd weer voor de antwoorden. Welke acteurs hebben ook nog een goede stem? Welnu goede stem of niet, deze acteurs en actrices kwamen langs:

1 Jared Leto zette zijn acteercarriere (denk aan Fight Club, Dallas Buyers Club en nog zo veel meer) soms zelf even stil voor zijn muzikale carriere. Want ook met 30 Seconds To Mars wist hij veel te bereiken. Van die act hoorden we hier het nummer Kings And Queens.
2 Bette Middler begon in de musical-wereld en wist daarna zowel muzikaal als acterend de top te bereiken. Zo kreeg ze voor haar eerste grotere film The Rose direct verschillende acteerprijzen. We hoorden hier van haar het nummer To Deserve You.
3 Dan Aykroyd en John Belussi hadden al succes als The Blues Brothers in Saturday Night Live. Dat succes werd zo groot dat er zelfs een film omheen gemaakt werd. En zo werden deze acteurs nog iets meer succesvolle muzikanten. We hoorden hier uit de film het nummer Everybody Needs Somebody To Love.
4 Bruce Willis zal toch altijd vooral geassocieerd blijven met de Die Hard films. Maar ook als zanger wist hij de hitlijst te bereiken met dit Under The Boardwalk. In de VS deed dit nummer weinig. Daar scoorde hij wel ook een hit, maar dan met het nummer Respect Yourself, wat in Nederland weer in de tipparade bleef steken.
5 Don Johnson werd vooral bekend met Miami Vice, waar hij in meerdan 100 afleveringen speelde. Maar ook als zanger wist hij wat te bereiken, onder andere met dit Heartbeat.
6 De minder bekende broer van Sylverster, dat is Frank Stallone. Die als acteur ook speelde in Rocky bijvoorbeeld. Dit hitje Far From Over schreef hij voor de film Staying Alive.
7 Ze had maar een bijrol in True Girl maar ontving voor die bijrol vele acteerprijzen. Vervolgens was ze onder andere te zien in meedere Spiderman films en in Romeo & Juliet. Hailee Steinfeld wist ook muzikaal succes te bereiken met dit Starving dat ze opnam met Grey en Zedd.
8 Jennifer Love Hewitt brak op het grote doek door in de horror-film I Know What You Did Last Summer, maar ze was al eerder voor de camera actief, beginnend bij de Disney Club. Naast haar acteercarriere is ze ook zangeres met vier matig succesvolle albums op haar naam. Haar enige hitje in Nederland is dit Can I Go Now?
9 Als we het hebben over zingende acteurs dan zijn John Travolta en Olivia Newton John natuurlijk grote namen. Samen met de Grease cast zongen ze dit Summer Nights.
10 Mark Wahlberg is al sings 1993 te zien op het doek en speelt nog steeds zo had hij dit jaar nog een rol Arthur The King. In de jaren '90 met name trad hij naast zijn acteruen op als rapper en fromtman van Marky Mark And The Funky Bunch. Hun grootste hit was dit Good Vibrations.
11 is Tracy Ullman een actrice, comedian of zangeres, welnu alledrie. Het begon allemaal met de comedy voor deze britse. Zij wist de hitlijsten met meerdere nummers te bestormen, waaronder met dit Breakaway.
12 De eerste solohit van Will Smith is dit Men In Black, uiteraard afkomstig uit de gelijknamige film. Will werd in eerste instantie vooral bekend als The Frish Prince, maar is inmiddels een van de grote acteurs die in vele grote films gespeeld heeft.

Zes inzendingen deze week. Henk Dissel gaf aan alleen Tracy Ullman te kennen, maar kwam toch tot 9,5 punten en daarmee plek zes. De vijfde plaats is voor Karen & The Shark die tot 14 punten kwamen. Dat is 1 puntje mijnder dan @Ankedesign en @Steeft die samen 15 punten haalden en de 4e plaats. John en Emma kwamen tot 16 pungen, goed voor het brons. En dan is er deze week geen zilver, maar 2x goud. Zowel Glenn Medeiros als de Zusjes kwamen tot 20 punten.

Een vrij nieuwe dag volgende week: Dot Day. Een dag die voortkomt uit het prentenboek The Dot van Peter H. Reynolds. Nu is de stip natuurlijk een van de bekendstte patronen die we op stoffen tegenkomen. In de artiesten van de quiz komen we 12 van dergelijke patronen tegen. Speel mee met deze patroonquiz.
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1485
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Patronen is toch waar de schaker aan denkt om beter te worden. Welnu we hadden er 12 in de aanbieding waar de schaker niet zo vaak aan denkt. Geen fiancetto. Maar wel lijnen, velden, dus wat wil je nog meer?

1 Bubbels zijn zo'n standaard patroon dat eens in de zoveel tijd weer terugkeert in de mode. Zo ook in de muziek. Zo was het in 1979 de beurt aan de broers André, Henk en Ben Groote, die samen met Cor Mestebeld de groep Air Bubble vormden. Zij hadden een hitje met Racing Car.
2 Allerlei native american patronen heten tegenwoordig Indian. In de muziek komen we toch ook regelmatig indianen tegen. Zo hadden we Boom Shack-A-Lak van Apache Indian met Don Raga.
3 Checkered patronen, oftewel geblokt is weer zo'n klassiker. Daar hoort dan uiteraard ook een klassiek nummertje bij, Lovely Lover (Loveryly Loverly) van Chubby Checker.
4 De luipaard-print blijft al lang populair in bepaalde kringen. Soms chique, soms ook heel eerg trash. Hoe dan ook doet dat uiteraard direct denken aan Def Leppard met in dit geval het nummer Animal.
5 De stip oftewel de dot was al de reden voor deze quiz en mag dan ook niet ontbreken. We maken er zelf vele stippen van, de Dolly Dots met Rollerskating.
6 De bhoningaat is als patroon ook bepaald niet nieuw. Beter bekend allicht onder zijn Engelse naam de Honeycomb.Hier muzikaal gemaakt door The Honeycombs met That's The Way.
7 Een golfje dan, dat wordt u gebracht door de songfestival-act Katrina And THe Waves met Love Shine A Light.
8 Allerlei patronen met blaadjes, bomen en planten worden gegroepeerd als Natural Patterns. Dat klinkt heel natuurlijk, net als de Natural Born Chillers met Rock The Funky Beat.
9 Ook de diamantvorm keert regelmatig terug in patronen. Ook Neil Diamond blijft terugkeren en is nog steeds actief. Al grijpen we hier wel terug op het relatief vroege werk van hem met Beautiful Noise.
10 Alles wat je buiten tegenkomt wordt soms wel tot patroon gemaakt. Zo ook de baksteen, de rots en de kiezel. Dat alles gegroepeerd onder de steen-patronen. En bij steen denkt de volhardende grunge-luisteraar direct weer aan de Stone Temple Pilots met hun enige commerciele hit Plush.
11 Stippen, bubbels, blokjes, golfjes dan mist er nog een klassieker, de streep. Deze streep werd u hier gebracht door The White Stripes met My Doorbell.
12 Tot slot dan nog het patroon waarij alles op en neer gaat, oftewel zigzag, met zig + zag en Them Girls Them Girls.

Slechts twee inzendingen deze week. Dan wint er maar één, en dat zijn John en Emma met 11 punten. Dat is toch 2 punten meer dan Glenn Medeiros.
Edit net buiten de tijd kwam de inzending van de zusjes binnen met 15 punten.

De volgende #luiezondagochtend is de #luiezondagochtend van Car Free Day. En zonder auto zijn er nog vele manieren om je goed te verplaatsen. Wij richten ons er op slechts een van de alternatieven en gaan lopen. 12 x lopen in de nieuwe quiz.
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1485
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Soms blijkt ook lopen niet makkelijk, zo bleek vandaag maar weer. Maar welke artiesten kwamen er zo langs op de lopende (vdieo)band?

1 Sonny Curtis schreef het nummer Walk Right Back toen hij 3 dagen verlof kreeg van zijn militaire training, omdat hij zeer goed schoot. Het werd opgenomen in 1961 door de Everly Brothers. In 1978 werd er een country-versie opgenomen door Anne Murray, die het in Amerika zeer goed deed, in Nederland bleef het een bescheiden hitje.
2 Eind jaren '70 begon de Londense R&B-band Central Line, begin jaren '80 begonnen ze wat hitjes te scoren, waaronder dit Walking Into Sunshine van 1981.
3 We blijven in Engeland, maar gaan 20 jaar vooruit. Dan komen we uit bij Craig David, die begon op vocalen bij Artful Dodger. Maar ook solo wist hij hits te scoren, als eerste met dit Walking Away.
4 Een foto van een jongen die gitaar speelde op een metrostation was de inspiratie voor Mark Knopfler. Het nummer dat er uit resulteerde was in eerste instantie slechts bedoeld als b-kantje, maar kwam toch op een album en werd zelfs een single. Het nummer, dit Walk Of Life. Uiteraard gespeeld door de Dire Straits.
5 Een hook geschreven door Skylar Grey kwam via producer Rick Rubin terecht bij Eminem. Dit was de basis van het nummer Walk On Water. Toen Jay-Z een demo van het nummer te horen kreeg, wist hij Beyoncé ook bij het nummer te betrekken. Walk On Water werd uiteindelijk de eerste single van het Eminem-album Revival.
6 Luke Steele (van The Sleepy Jackson) en Nick Littlemore (van Pnau) werkten al vaker samen. Gezamenlijk starten ze het project Empire Of The Sun, als eerste brachten ze de single Walking On A Dream uit. Dat nummer werd direct een hit en werd gevolgd door een album met dezelfde titel.
7 The Flower Pot Men begon als studio-act. Zo waren ze bijvoorbeeld te horen op albums van The Who. Maar toen er toch plannen kwamen om te touren wisselde de bezetting en kwam de band ook tot hits. Met name Let's Go To San Francisco werd een icoon van de flowerpower. Opvolger A Walk In The Sky werd niet meer zo groot over de hele wereld, maar kwam in Nederland toch ook nog tot een 4e plaats in onze Top40.
8 The Left Banks waren de eerste band die, in 1961 het nummer Walk Away Renee opnamen. Het nummer werd meermalen succesvol gecovered, maar we hoorden hier wel de meest succesvolle, die van The Four Tops.
9 Gary Moore is een grote naam natuurlijk, speelde in vele grote groepen, maar had ook solo behoorlijk wat hits. Hier hoorden we, uit 1990, het nummer Walking By Myself.
10 Walk On By begon als een hit voor Dionne Warwick. Het is ook zo'n nummer dat zeer regelmatig en in vele stijlen gecovered is. We hoorden hier de disco-versie van Gloria Gaynor.
11 De Rotterdam Marathon is bijna niet te bedenken zonder dit nummer en deze zanger, al doet hij het nu niet meer. Het gaat dan natuurlijk om Lee Towers met You Never Walk Alone.
12 Aung San Suu Kyi, die toen nog huisarrest had in Burma, was de inspiratie voor de teksten van Walk On. Geschreven door Bono, maar uiteraard gespeeld door U2.

3 inzendingen deze week, waarvan maar één de 50% wist te halen. Daarmee was deze quiz dus eigenlijk ook gewoon te moeilijk. Maar goed, wat scoorden de inzenders dan?
John & Emma boorden zichzelf een half puntje door de neus, door de verkeerde featuring in te vullen bij Eminem, maar kwamen toch nog tot 9,5 punten en het brons.
Glenn Medeiros bleef steken op 11 punten, goed voor zilver. Maar ook nog wel weer een puntje achter Karen & The Shark die met de 50% dus de top bereikten.

Het is volgende week World Heart Day. Een dag om aandacht te vragen voor hartziekten, en aandacht te vragen voor meer onderzoek. Nu is het hart ook een van de meest bezongen organen in de popmuziek. Wij kozen 12 nummers met het hart in de titel en stopten die in deze quiz.
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1485
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

En toen was het alweer tijd voor de hartverwarmende antwoorden. Welke hartjes mochten we vandaag uitdelen?

Welnu:

1 De laatste video van de World Of Walker trilogy is de video bij dit Diamond Heart, het draait op de vocalen van Sophia Somaja en de beats en verdere invulling van Alan Walker.
2 Vraag Debbie Harry op welke van de nummers die ze zelf geschreven heeft ze het trotst is, dan geeft ze twee titels. Enerzijds Rapture, anderzijds dit Heart Of Glass, dat ze bracht met de new-wave band Blondie.
3 Het nummer Heart And Soul werd later echt bekend gemaakt door met name Huey Lewis And The News, maar het begon allemaal bij Exile. De band die al begon in 1963 had er een hit mee in 1981. Speelde de band toen nog soft rock, niet veel later zouden ze een switch maken naar de country. Ondanks een korte stop, is de band nog steeds actief en bracht in 2023 nog een album en bijbehorende single uit.
4 Een nummer dat wel weer eens een revival kan gaan maken. Want de Duitse eurodance-act French Affair brak door met dit nummer My Heart Goes Boom- - La Di Da. Ze worden nu gesampled op het nieuwe Katy Perry album en wel in het nummer Crush.
5 Clark Datchler was met een jonge vrouw aan het praten in een hotel toen iemand hem vertelde dat zij een prostituee was. Nog meer geïntrigeerd vroeg hij haar hiernaar en hoe haar leven was. Dit was de inspiratie voor het nummer Heart Of Gold dat hij schreef en zong als zanger van Johnny Hates Jazz.
6 Tom Chaplin is vooral bekend als zanger van Keane. Maar hij vervult ook een rol als gastzanger bij de Nederlands-Amerikaanse Laura Jansen op haar bescheiden hitje Same Heart uit 2012.
7 My Heart Is Refusing Me werd in thuisland Zweden al in 2011 uitgebracht. Dat is nog voordat Loreen voor het eerst het ESF zou winnen in 2012. Het werd wereldwijd uitgebracht als haar tweede single, na uiteraard Euphoria.
8 Nathan Dawe mag best self-made genoemd worden. Komend vanuit een Engels dorpje plaatste hij allemaal mixes op soundcloud, waarbij hij allerlei genres wist te mixen tot één feestje. Op deze manier werd hij dan de eerste muzikant die de grote O2-arena uit wist te verkopen die niet al een hit-single had of een eigen radio-show. Dit bracht hem ook de kans om met grote artiesten samen te werken, zoals met Bebe Rexha op dit Heart Still Beating.
9 Een rugblessure betekende voor Neil Young dat hij minder kon spelen op zijn electrische gitaar en de akoestische gitaar juist weer meer oppakte. Dat leverde een aantal rustige nummers op die hij over het algemeen ook aanvulde met mondharmonica. De grootste en bekendste van deze drie is ongetwijfdeld dit Heart Of Gold.
10 Oorspronkelijk schreven de Pet Shop Boys het nummer Heart voor Madonna. Maar het kwam er nooit van om haar te vragen of zij interesse had. In plaats daarvan namen ze het nummer zelf op. Het leverde tot op heden hun laatste nummer 1 hit op thuisland Engeland.
11 Het leven van een womanizer, bezongen in een soulvolle ballad van The Rolling Stones. Jagger en Richards schreven het nummer in 1964, het nummer werd meteen opgenomen en uitgebracht in de VS. In Europa zou het pas in 1965 worden uitgebracht, als hoofdtrack op een EP.
12 The Yardbirds was een supergroep, vaak nog voordat de bandleden zelf doorhadden dat ze groot zouden worden. Op Heart Full Of Soul heeft Eric Clapton de band net verlaten. Hij is vervangen door Jeff Beck, die direct de sitar-achtige geluiden uit zijn gitaar weet te toveren. DIt overigens nadat ze eerst een sitar-speler hadden ingehuurd, maar de resultaten daarvan bevielen niet.

4 inzendingen deze week. Dat betekent dat er dan toch weer één net naast het podium belandt. Dat zijn in dit geval John en Emma die gezamenlijk kwamen tot 7 hartjes. Dat is maar 1 hartje minder dan het bronzen hart van Karen & The Shark. Het zilveren hart gaat naar @ankedesign met 9 hartjes. Maar het gouden hart is van niemand minder dan Glenn Medeiros die tot 14,5 hartjes kwam.

Volgende week is het Change A Light day. Nu is een lampje natuurlijk bepaald niet alles dat vervangen kan worden. Dus gaan wij het een quiz lang hebben over verandering.
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1485
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Een dagje later dan gebruikelijk zijn hierbij dan de antwoorden van de verandering-quiz.

1 Als we het hebben over veranderende tijden dan is dit nummer uit 1964 toch wel de classic. Geschreven met de intentie om een anthem te zijn over precies dit onderwerp, en daarin dus geslaagd. The Times They Are A-Changin' van Bob Dylan.
2 De band Change begon in Bologna. Hun sterk door Chic geïnspireerde post-disco bracht ze over de hele wereld. Onder andere door het succes van de single Change Of Heart.
3 The Stylistics zijn niet meer zo bekend, maar zij begonnen met het nummer Baby Don't Change Your Mind. Een jaar later al, in 1977, werd het nummer gebracht door Gladys Knight And The Pips. Deze versie zou succesvoller zijn dan het origineel en hoorden we dus ook hier.
4 1985 is het geboortejaar van Nothing's Gonna Change My Love For You. Maar ook hier is het niet de oorspronkelijke artiest, George Benson, die er een grote hit van maakte. Dat was niemand minder dan Glenn Medeiros, al in 1986 won hij er een lokale wedstrijd mee,in 1987 werd het in de VS en Europa een megahit.
5 Change Clothes is een single van Jay Z, met gastvocalen van Pharell Williams, geproduceerd door de Neptunes. De bijbehorende videoclip zit vol bekendheden, zo zijn er bijvoorbeeld Mary J. Blige, Naomi Campbell en Mos Def.
6 De Amerikaans-Franse zanger Joe Dassin had een behoorlijke carrière, maar bleef bescheiden, zo luidt de titel van dit nummer vertaald "het zal de wereld niet veranderen". Oftewel Ca Va Pas Changer Le Monde.
7 Iedereen verandert en wat betekent dat dan voor mij? Dat was de vraag waar Keane mee worstelde. Al veranderden ze zelf ook nog flink, qua bandleden dan. De single werd in eerste instantie met beperkt succes uitgebracht, alleen in thuisland Engeland. Na het succes van Somewhere Only We Know werd Everybody's Changing weer uitgebracht, nu wereldwijd en met veel meer promotiekracht er achter. En met al die factoren ook met veel meer succes.
8 Met Burno Polius als solo zanger waren dit Les Poppys met een nummer dat maar in twee landen een hit werd. Hun thuisland Frankrijk en in Nederland. De titel van het nummer: Non, Non, Rien N'a Changé.
9 De carrière van Lisa Stansfield begon met het winnen van een talentenjacht, Search For A Star. Ze begon solo, werd toen onderdeel van Blue Zone en ging weer terug naar solo. Daarnaast bleef ze nummers schrijven, ook voor anderen, en was ze een actrice. Een van haar grootste hits was dit nummer Change, uit de tijd kort nadat ze weer solo ging.
10 De frontman van Kat Kool And The Kool Kats heeft toch meer naam gemaakt solo dan met deze band. We hebben het dan over Paul Young, van wie we hier het nummer Everything Must Change uit 1984
11 Geïnspireerd door de veranderingen in Rusland ten tijde van de Perestroika, één van de bekendste fluitjes uit de popgeschiedenis van deze Duitse rockers. Het nummer Wind Of Change van The Scorpions verwoordde de veranderingen in een fijne power-ballad.
12 De eerste nummer-1 hit waarop Robbie Williams de lead singer was? Dat was dit Everything Changes. Robbie was toen uiteraard nog onderdeel van Take That en het was de eerste van vele, zoals we nu weten.

Zes inzendingen deze week. John en een beetje Emma kwamen tot 14 punten en pakken daarmee de zesde plaats. Voor karen & The Shark was een half puntje meer (14.5) genoeg om ze naar de 5e plaats te brengen. Weer een half puntje meer en je komt op 15 punten, waarmee de zusjes deze week op de 4e plaats eindigen. Dan komen we uiteraard bij het podium, waar we op de derde plaats @ankedesign vinden met 16 punten. Anderhalve punt meer was nodig voor het zilver van Glen Medeiros. En ook naar het goud weer een gat van 1,5 punten. Met 19 punten gaat dit goud naar Ron Medeiros.

Volgende week is het No Bra Day. Een dag waarop vrouwen aangemoedigd worden om een dag geen bh te dragen en op die manier aandacht te vragen voor borstkanker. Toch wel een bijzondere manier zullen we maar zeggen. Hoe dan ook, in de muziek zijn er ook genoeg vrouwen zonder bh te vinden in videoclips. Van zeer stijlvol tot buitengewoon ranzig. We komen er 12 van tegen in deze quiz.
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1485
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Van wie waren nou al die borsten? Of toch ten minste bij welke muziek kwamen ze in beeld? Welnu hierbij de antwoorden:

1 Na het supersuccesvolle album Jagged Little Pill nam Alanis Morissette een break. Anderhalf jaar was ze weg, onder andere in India. In die tijd leerde ze om niets te doen en was daarvoor dankbaar. Het was dan ook in India dat ze het nummer Thank U schreef.
2 Voor het beeld van de video bij Sweet Harmony liet The Beloved zich inspireren door de fotografie op het Jimi Hendrix album Electric Ladyland. Volgens de band zelf was ondanks al het bloot de clip geheel asexueel. Het beeld moet de eenheid tussen mensen symboliseren.
3 Volgens meerdere mensen gaat het nummer Womanizer over Kevin Federline, de ex-man van Britney Spears. Zelf heeft ze dit nooit bevestigd of ontkent. Het nummer bracht haar wel terug de hitlijsten in.
4 Een vrouw die achter het stuur van haar auto stopt bij een rood licht was voor Courtney Taylor-Taylor voldoende om te gaan fantaseren over een relatie met deze vrouw. Hij verwerkte dit in het nummer Bohemian Like You dat hij speelde met zijn band de Dandy Warhols.
5 George Kooijman schreef Twilight Zone over het touren in de VS van zaaltje naar zaaltje dat je niet kent, waar je niet weet wat je gaat meemaken. Oorspronkelijk was het bedoeld voor een soloplaat, want in 1981 ging het niet zo goed met de Golden Earring. Er kwam toch nog een Earring-album en daarmee ook de gigantische hit Twilight Zone, dat in de studio naast het touren ook een spionage-thema had meegekregen geïnspireerd door de televisieserie Twilight Zone.
6 Trevor Horn is een van de mannen achter het nummer Slave To The Rhythm. Oorspronkelijk werd het geschreven voor Frankie Goes To Hollywood, die er ook een demo van opnamen. Toch belandde het nummer uiteindelijk bij Grace Jones. Zowel op haar album als op de single wordt het nummer benoemd als Ladies And Gentleman: Miss Grace Jones.
7 Verwend worden in een relatie is fijn, maar puur materialistische liefde is toch niet je van het. Aldus Jennifer Lopez in haar klassieke nummer Love Don't Cost A Thing.
8 Na de Empire State Of Mind moest ook California liefdevol bezongen worden. Dat was althans het gevoel van Katy Perry, die ook Snoop Dogg betrok bij het nummer California Gurls.
9 Als we het hebben over nummers die een band definiëren, dan kan Funkytown niet missen. Want laten we eerlijk zijn, hoeveel mensen weten er nog meer nummers te noemen van Lipps Inc.? In het nummer beschrijft de band de zoektocht naar een plaats die ze energie blijft geven. Het nummer kwam uit toen ze als band ook nadachten over het veranderen van hun standplaats van Minneapolis naar New York.
10 Een nummer geschreven door Lenny Kravitz en Ingrid Chavez. Gebracht door Madonna, die het sensuele nummer wel op single uitbracht, maar nooit officieel op een album. Justify My Love werd goed ontvangen, maar op de single stond ook een The Beast Within remix die door sommige Joodse organisaties als anti-semitisch werd gezien.
11 Terwijl Queen hun album Jazz opnamen in de studio in Montreux kwam de Tour de France langs. Dit inspireerde Freddy Mercury om het nummer Bicycle Race te schrijven. De 65 vrouwen in de clip, die veel stof deed opwaaien, zijn allen professionele modellen die voor de clip rondreden in het Wimbledon Greyhound Stadium op gehuurde fietsen. Toen de fietsverhuurder begreep hoe de fietsen gebruikt waren werd de band gevraagd om alle zadels aan te schaffen.
12 Producers-groep Sunblock wist al meerdere malen oude klassiekers in een hitgevoelig jasje te stoppen. Zo namen de Zweden hier First Time van Robin Beck onder handen. De drie dames in de video zijn de drie danseressen die ook vast bij de act horen.

Deze quiz was duidelijk goed te doen. Zelfs de inzending die de grijze massa van niet-inzenders het minst ontsteeg wist een respectabele 16 punten te halen. Het gaat dan om Karen & The Shark die daarmee 5e worden. De 4e plaats gaat met 16,5 punten naar John. Voor het podium was nog net wat meer nodig. We zien hier een gedeelde 2e plaats, voor zowel de Zusjes als voor Ron Medeiros met 20 punten. De winst gaat met 21,5 punten naar Glenn Medeiros.

Voor de #luiezondagochtend van 20 oktober kijken we stiekempjes naar 21 oktober, we gaan van No Bra naar Cobra, het is dan immers wereld reptielen dag. In de quiz 12 glibberige dieren en diertjes.
Plaats reactie