Popquiz

In het bargedeelte mag je berichten plaatsen die niet direct met schaken te maken hebben.

Moderators: Arnold, Jacco

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1478
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Soms helpt een korte reminder. Nog tot 15 uur de tijd om in te zenden.
Luister, speel mee en wie weet vind je zelfs wel de drie nummers die je gaat inzenden voor de Top 100.
Gebruikersavatar
HenkDizz
Berichten: 4372
Lid geworden op: ma sep 05, 2011 01:17
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door HenkDizz »

Nummer 11 was de aanleiding om in te zenden, Jaap Een van de weinigen die ik ken.
“Chess is a matter of delicate judgement, knowing when to punch and how to duck.” Bobby Fischer
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1478
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Je onderschat jezelf Henk!
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1478
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

De hoogste tijd weer voor de antwoorden. Welke acteurs hebben ook nog een goede stem? Welnu goede stem of niet, deze acteurs en actrices kwamen langs:

1 Jared Leto zette zijn acteercarriere (denk aan Fight Club, Dallas Buyers Club en nog zo veel meer) soms zelf even stil voor zijn muzikale carriere. Want ook met 30 Seconds To Mars wist hij veel te bereiken. Van die act hoorden we hier het nummer Kings And Queens.
2 Bette Middler begon in de musical-wereld en wist daarna zowel muzikaal als acterend de top te bereiken. Zo kreeg ze voor haar eerste grotere film The Rose direct verschillende acteerprijzen. We hoorden hier van haar het nummer To Deserve You.
3 Dan Aykroyd en John Belussi hadden al succes als The Blues Brothers in Saturday Night Live. Dat succes werd zo groot dat er zelfs een film omheen gemaakt werd. En zo werden deze acteurs nog iets meer succesvolle muzikanten. We hoorden hier uit de film het nummer Everybody Needs Somebody To Love.
4 Bruce Willis zal toch altijd vooral geassocieerd blijven met de Die Hard films. Maar ook als zanger wist hij de hitlijst te bereiken met dit Under The Boardwalk. In de VS deed dit nummer weinig. Daar scoorde hij wel ook een hit, maar dan met het nummer Respect Yourself, wat in Nederland weer in de tipparade bleef steken.
5 Don Johnson werd vooral bekend met Miami Vice, waar hij in meerdan 100 afleveringen speelde. Maar ook als zanger wist hij wat te bereiken, onder andere met dit Heartbeat.
6 De minder bekende broer van Sylverster, dat is Frank Stallone. Die als acteur ook speelde in Rocky bijvoorbeeld. Dit hitje Far From Over schreef hij voor de film Staying Alive.
7 Ze had maar een bijrol in True Girl maar ontving voor die bijrol vele acteerprijzen. Vervolgens was ze onder andere te zien in meedere Spiderman films en in Romeo & Juliet. Hailee Steinfeld wist ook muzikaal succes te bereiken met dit Starving dat ze opnam met Grey en Zedd.
8 Jennifer Love Hewitt brak op het grote doek door in de horror-film I Know What You Did Last Summer, maar ze was al eerder voor de camera actief, beginnend bij de Disney Club. Naast haar acteercarriere is ze ook zangeres met vier matig succesvolle albums op haar naam. Haar enige hitje in Nederland is dit Can I Go Now?
9 Als we het hebben over zingende acteurs dan zijn John Travolta en Olivia Newton John natuurlijk grote namen. Samen met de Grease cast zongen ze dit Summer Nights.
10 Mark Wahlberg is al sings 1993 te zien op het doek en speelt nog steeds zo had hij dit jaar nog een rol Arthur The King. In de jaren '90 met name trad hij naast zijn acteruen op als rapper en fromtman van Marky Mark And The Funky Bunch. Hun grootste hit was dit Good Vibrations.
11 is Tracy Ullman een actrice, comedian of zangeres, welnu alledrie. Het begon allemaal met de comedy voor deze britse. Zij wist de hitlijsten met meerdere nummers te bestormen, waaronder met dit Breakaway.
12 De eerste solohit van Will Smith is dit Men In Black, uiteraard afkomstig uit de gelijknamige film. Will werd in eerste instantie vooral bekend als The Frish Prince, maar is inmiddels een van de grote acteurs die in vele grote films gespeeld heeft.

Zes inzendingen deze week. Henk Dissel gaf aan alleen Tracy Ullman te kennen, maar kwam toch tot 9,5 punten en daarmee plek zes. De vijfde plaats is voor Karen & The Shark die tot 14 punten kwamen. Dat is 1 puntje mijnder dan @Ankedesign en @Steeft die samen 15 punten haalden en de 4e plaats. John en Emma kwamen tot 16 pungen, goed voor het brons. En dan is er deze week geen zilver, maar 2x goud. Zowel Glenn Medeiros als de Zusjes kwamen tot 20 punten.

Een vrij nieuwe dag volgende week: Dot Day. Een dag die voortkomt uit het prentenboek The Dot van Peter H. Reynolds. Nu is de stip natuurlijk een van de bekendstte patronen die we op stoffen tegenkomen. In de artiesten van de quiz komen we 12 van dergelijke patronen tegen. Speel mee met deze patroonquiz.
Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1478
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap »

Patronen is toch waar de schaker aan denkt om beter te worden. Welnu we hadden er 12 in de aanbieding waar de schaker niet zo vaak aan denkt. Geen fiancetto. Maar wel lijnen, velden, dus wat wil je nog meer?

1 Bubbels zijn zo'n standaard patroon dat eens in de zoveel tijd weer terugkeert in de mode. Zo ook in de muziek. Zo was het in 1979 de beurt aan de broers André, Henk en Ben Groote, die samen met Cor Mestebeld de groep Air Bubble vormden. Zij hadden een hitje met Racing Car.
2 Allerlei native american patronen heten tegenwoordig Indian. In de muziek komen we toch ook regelmatig indianen tegen. Zo hadden we Boom Shack-A-Lak van Apache Indian met Don Raga.
3 Checkered patronen, oftewel geblokt is weer zo'n klassiker. Daar hoort dan uiteraard ook een klassiek nummertje bij, Lovely Lover (Loveryly Loverly) van Chubby Checker.
4 De luipaard-print blijft al lang populair in bepaalde kringen. Soms chique, soms ook heel eerg trash. Hoe dan ook doet dat uiteraard direct denken aan Def Leppard met in dit geval het nummer Animal.
5 De stip oftewel de dot was al de reden voor deze quiz en mag dan ook niet ontbreken. We maken er zelf vele stippen van, de Dolly Dots met Rollerskating.
6 De bhoningaat is als patroon ook bepaald niet nieuw. Beter bekend allicht onder zijn Engelse naam de Honeycomb.Hier muzikaal gemaakt door The Honeycombs met That's The Way.
7 Een golfje dan, dat wordt u gebracht door de songfestival-act Katrina And THe Waves met Love Shine A Light.
8 Allerlei patronen met blaadjes, bomen en planten worden gegroepeerd als Natural Patterns. Dat klinkt heel natuurlijk, net als de Natural Born Chillers met Rock The Funky Beat.
9 Ook de diamantvorm keert regelmatig terug in patronen. Ook Neil Diamond blijft terugkeren en is nog steeds actief. Al grijpen we hier wel terug op het relatief vroege werk van hem met Beautiful Noise.
10 Alles wat je buiten tegenkomt wordt soms wel tot patroon gemaakt. Zo ook de baksteen, de rots en de kiezel. Dat alles gegroepeerd onder de steen-patronen. En bij steen denkt de volhardende grunge-luisteraar direct weer aan de Stone Temple Pilots met hun enige commerciele hit Plush.
11 Stippen, bubbels, blokjes, golfjes dan mist er nog een klassieker, de streep. Deze streep werd u hier gebracht door The White Stripes met My Doorbell.
12 Tot slot dan nog het patroon waarij alles op en neer gaat, oftewel zigzag, met zig + zag en Them Girls Them Girls.

Slechts twee inzendingen deze week. Dan wint er maar één, en dat zijn John en Emma met 11 punten. Dat is toch 2 punten meer dan Glenn Medeiros.
Edit net buiten de tijd kwam de inzending van de zusjes binnen met 15 punten.

De volgende #luiezondagochtend is de #luiezondagochtend van Car Free Day. En zonder auto zijn er nog vele manieren om je goed te verplaatsen. Wij richten ons er op slechts een van de alternatieven en gaan lopen. 12 x lopen in de nieuwe quiz.
Plaats reactie